Koniak Courvoisier XO
Średnia cena z ostatnich 30 dni: | 689.00 zł | i |
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: | 689.00 zł | |
Najwyższa cena z ostatnich 30 dni: | 689.00 zł | |
Średnia cena z ostatnich 30 dni: | 689.00 zł |
Napisz opinie
Imię:Opinia: Informacja: HTML nie tłumaczony!
Ocena: Złe Dobre
Troche historii koniaku, nazwa Koniak pochodzi od nazwy miasta we Francji Cognac w regjonie Poitou-Charentes w zachodniej częsci Francji. Po raz pierwszy nazwa "Koniak" została użyta w roku 1617.Trunek ten zwany, także jest eau-de-vie z francuskiego znaczy to dosłownie: woda życia. Proces produkcji koniaku objęty jest dwoma destylacjami i używa się do niego tylko trzech odmian białych winogron, jednakże głównie jest to odmiana ugni blanc. Zbiory przypadają na październik. Aparatami do destylacji są alembiki - miedziane kotły ogrzewane ogniem. Kolejnym etapem jest dojrzewanie, gdzie do produkcji beczek dopuszcza się tylko jeden lub dwa gatunki dębu i to z jednego regionu. Oprócz tego dąb musi spełniać także inne warunki: mieć 100 lat, być zdrowy i prosty.
Cechy produktu | |
Pojemność | 700 ml UWAGA zmiana opakowania (stare zdjęcie) |
Zawartość alkoholu | 40% |
Kraj pochodzenia | Francja |