Wino z Czarnej Porzeczki
Dostępność: Brak w magazynie
Średnia cena z ostatnich 30 dni: | 17.00 zł | i |
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: | 17.00 zł | |
Najwyższa cena z ostatnich 30 dni: | 17.00 zł | |
Średnia cena z ostatnich 30 dni: | 17.00 zł |
Napisz opinie
Imię:Opinia: Informacja: HTML nie tłumaczony!
Ocena: Złe Dobre
Wieloletnie tradycje sadownicze w Polsce, warunki klimatyczne oraz naturalne bogactwo owoców czarnej porzeczki sprawiają, iż wino z tych owoców ma jedyny w swoim rodzaju smak i aromat. Owoce czarnej porzeczki zawierają trzy razy więcej witaminy C niż czerwonej, a także witaminy A, C, B1, B2, B6, E, H, PP, błonnik, pektyny, flawonoidy, kwasy organiczne, Ca, Fe, Mg. Stosuje się je przy reumatyzmie, gośćcu, biegunkach, zaburzeniach wątroby, wyczerpaniu fizycznym i nerwowym. Neutralizuje działanie wolnych rodników, a tym samym zapobiega powstawaniu nowotworów i chorób układu krążenia. W skórce znajdują się substancje antybakteryjne skuteczne w zwalczaniu bakterii E. coli. W roku 2011 Wino z Czarnej Porzeczki zostało wyróżnione znakiem Poznaj Dobrą Żywność.
Z czym łączyć to wino?
Wino z czarnej porzeczki – pasuje do dziczyzny (zwłaszcza sarniny), jagnięciny, dorsza, pieczeni z lżejszymi sosami, pasztetów (z wątróbek z gęsi, z foie gras), gulaszów (słodkich, np. z marchewką), grzybów, sosów, deserów czekoladowych z czekoladą o zawartości czekolady pow. 70%.
Cechy produktu | |
Pojemność | 750 ml |
Zawartość alkoholu | 13% |
Szczepy | owoc Czarnej Porzeczki |
Kolor | czerwone |
Charakter | półsłodkie |